25.2.13

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΝΤΑΜΑ, ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι , dimitris kastriotis




Καλώς ορίζουμε το Δημήτρη Κα το φίλο μας με την πολύ όμορφη ζωγραφιά του!!! Ένα Παρισάκι μας χρειάζεται Δημήτρη μου για να επισκεφτούμε τον υπέροχο πύργο του Άιφελ που μας προτείνεις.. Σε ευχαριστούμε και θα σε ξαναδούμε σε επόμενες αναρτήσεις μας...


Λοιπόν Δημήτρη και αγαπημένοι μου αναγνώστες... Το τελευταίο διάστημα αργώ να σας ενημερώσω για καινούρια παιχνίδια γιατί η πραγματική μου ιδιότητα (αρχιτέκτων) με έχει συνεπάρει αλλά και καθηλώσει μπροστά στο computer  μόνο για πάρτι της.. Χρειάστηκε να βοηθήσω τον άνδρα μου που είναι και αυτός αρχιτέκτονας για να παρουσιάσει το νέο του project.. Για αυτό όμως θα σας μιλήσω σε επόμενες αναρτήσεις, μια και σήμερα θέλω να ασχοληθώ με το παιχνίδι ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΝΤΑΜΑ.


Η κινέζικη ντάμα λοιπόν είναι ένα παιχνίδι με το οποίο μεγάλωσα εγώ και τα ξαδέρφια μου.. Παίζαμε με τους γονείς μας από πολύ μικροί ( η μαμά μου πάντα προσπαθούσε να μας κλέψει για να γελάσουμε... αλλά τελικά εμείς εκνευριζόμασταν παραπάνω ..ωραίες εποχές!)

Λοιπόν η κινέζικη ντάμα είναι ουσιαστικά ένα αστέρι που αποτελείται από ένα πολύγωνο και 6 εφαπτόμενα τρίγωνα που εποτελούν την έδρα του κάθε παίχτη. Ο κάθε παίχτης επιλέγει το χρώμα με το οποίο θα κινηθεί και προσπαθεί με κινήσεις προσπεράσματος να μεταφέρει όλα του τα πιόνια στο ακριβώς απέναντι τρίγωνο.
Οι κινήσεις που του επιτρέπονται είναι ή να πηδάει το ακριβώς μπροστινό πιόνι και να τοποθετείται σε ελεύθερη τρύπα ή να συνεχίσει ακόμα πιο πέρα αν υπάρχει και άλλο διαθέσιμο πιόνι που μπορεί να περάσει από πάνω. Έτσι καταφέρνει με γρήγορες σχετικά κινήσεις να βρεθεί στο απέναντι τρίγωνο. 


Αν όμως δεν υπάρχει μπροστινό πιόνι να βοηθήσει την κίνηση θα προχωρήσει μόνο μία τρύπα μπροστά και θα κάνει υπομονή μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του για μετακίνηση. 
Βασικό στοιχείο είναι να τοποθετηθούν όλα τα πιόνα με τη σειρά στο απέναντι τρίγωνο. Φαντάζεστε φυσικά ότι αν παίζουν 6 άτομα το παιχνίδι γίνεται πιο δύσκολο 
μια και τα πιόνια στο κέντρο του πολυγώνου είναι περισσότερα, με αποτέλεσμα η ελευθερία κινήσεων να περιορίζεται!


Νικητής του παιχνιδιού είναι φυσικά αυτός που θα καταφέρει να τοποθετήσει σωστά όλα του τα πιόνια στο απέναντι τρίγωνο!

Φυσικά το παιχνίδι αυτό θα το βρείτε και σε ηλεκτρονική μορφή για εσάς που αγαπάτε το παιχνίδι στη οθόνη.



Εμείς το βρήκαμε σε αρκετές σελίδες , αλλά την πιο προνομιακή τιμή την έχει ο paradise waterfalls 13 -16 ευρώ.
Αποτελεί ένα πολύ ωραίο δώρο για παιδιά αλλά και για μεγάλους που αγαπούν τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια.
Ραντεβού με ένα ακόμα κλασικό παιχνίδι σε λίγες ημέρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips