22.1.13

SKI BIKE - SNOW BIKE - SKIBOB




 




Αγαπημένοι μου φίλοι από τα Λαγκαδίκια , εδώ είμαστε και πάλι.. Οι ζωγραφιές σας είναι πραγματικά ζωντανές χαρούμενες και πολύ παραστατικές !!! Έχουμε ακόμη πολλές για να αναρτήσουμε!
Φίλοι μου σήμερα θα σας παρουσιάσω κάτι πολύ διασκεδαστικό - για όλες τις ηλικίες!!! Το βρήκα στο you tube   και είναι φανταστικό ... 
To skibike γνωστό και ως snowbike ή skibob χρονολογείται από το 1850, όταν εμφανίστηκε στις Άλπεις και χρησιμοποιούνταν ως μεταφορικό μέσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ήταν αρκετά μεγάλο με βαρύ ξύλινο σκελετό. Το 1870 εμφανίζεται ένα παρόμοιο όχημα στη βόρειο Αμερική. Το 1892 χορηγήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Αμερικανό κ.J. Stevens για το Velocopede Ice του.

                                           
Ουσιαστικά είναι μια μετατροπή ποδηλάτου σε snowbike με την τοποθέτηση ενός δρομέα μπροστά και 2 πίσω.
Το 1911 όμως είναι η χρονιά που θα χαρακτηρισθεί ως ορόσημο για την παραγωγή αυτών των οχημάτων από την Grindelwald της Ελβετίας.
 Η ιστορία είναι μεγάλη ... γιατί με τα χρόνια σταμάτησε η παραγωγή, μετά ξαναεμφανίστηκε... σε άλλη χώρα και πάει λέγοντας..

Το μοντέλο εξελίχθηκε σε ένα καλοσχεδιασμένο και πολλές φορές πολύ ντιζαϊνάτο όχημα που μας προτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ...
 Σήμερα στις βόρειες χώρες είναι μία πολύ ωραία και διασκεδαστική απασχόληση στα χιόνια όταν ο χιονοπόλεμος λάβει τέλος.










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips